Frederiksø 16F • DK-5700 Svendborg • +45 61 46 25 40

Adresse Telefon Email Facebook Login
topimg.jpg
topimg2.jpg

Effektliste

Effektliste

Tilbage til liste

1086 - Kano
Placering:Museumshallen
Tilgået:
Giver:”Spanja”, Kajakklubben Esrum Sø
Bygget:1969-05-22
Værft:Struer Kano & Kajak
Udgivet:
   

Klik på billedet for at se fuld størrelse.

 

Historik:

Struer Kajak bliver som firma grundlagt i 1947 af to møbelsnedkere Svend Helge Kobberup og Gerhard Sørensen. De arbejdede bl.a. for Bang & Olufsen i Struer, hvor de lavede kabinetter til radioer. Allerede i 1948 vandt Karen Hoff, Randers guld i en Struer Kajak ved De Olympiske Lege i London, og Frederik Kobberup vandt sølv. Herefter blev Struer kajakkerne en international succes.

Den første kajaktype firmaet lavede, var den såkaldte "Limfjorden", der havde en lærredsoverdel og var inspireret af de engelske Mosquito jagerfly.
I perioden fra 1948 til 1996 vandt kajakker fra Struer kajakbyggeri 1 sølvmedalje og 11 guldmedaljer.

Indenfor kaproningsområdet besluttede Det internationale Kano og Kajakforbund i 1960, at en kaproningskajak skulle have målet 5,20 x 0,51 m, og igen var det kajakbyggeriet i Struer der førte an. Ved de olympiske lege i Rom var næsten samtlige kajakker fremstillet af Kobberup og Sørensen. Desværre fik Struer Kajakbyggeri for nogle få år siden en krank skæbne. En "smart" forretningsfører i firmaet modtog større og mindre ordrer fra udlandet, og opkøberne fik forretningsførerens private bankforbindelse og indbetalte forlods store summer - men kunderne i udlandet modtog aldrig kajakkerne. Firmaet gik konkurs p.g.a. denne svindler - og mistede sit gennem 50 år gode navn og rygte.
Firmaet er nu overtaget af nye, dygtige folk og kalder sig Struer Kajak A/S.

Beskrivelse:

Struer to’er kano


Danmarks Museum for Lystsejlads • Frederiksø 16F • DK-5700 Svendborg • +45 61 46 25 40

Adresse Telefon Email Facebook